Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konec

9. 3. 2008
V pohrdání černých duší
špinavých od pomluv sazí,
ti, kterým slzy sluší,
dojem podvodem si kazí.

Těmi, jež bývali přátelé
teď vymetáme prach.
Nesměj se, pýcho, to není veselé,
srdcí to byla hádka, velký krach.

Za pokryteckým závojem
pomluvy rychle se rodí,
ne, lži, nekazíš dojem,
každý výmysl se hodí.

Za těmi, kdož byli drazí,
bleskem vrazili klín tvrdý.
Pýcho a zlosti! Přátelství vrazi!
Zničili vše. Uvrhli do záhuby.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

To Alkena

(Viki, 11. 3. 2008 18:54)

Adi, Adi... Tak už shazuješ nejen mě, ale i Annie? Myslela jsem, že jste spolu byly dobré kamarádky.
Ne. Já vážně nemám slov pro tvoje chování.
P.S.: Cimrman je nej, ale musíš ho vidět i slyšet. A to v originále. Pak je to geniální:-)

Hraje si na chytrou...

(Annie, 11. 3. 2008 18:08)

No, když jsme u té inteligence, tak si aspoň srovnej v hlavě, komu to vlastně chceš nadávat. Jestli mně nebo autorce - jsou to totiž dva různí lidé. A když už jsme u té arogance, nespletla sis náhodou osobu? Nechtěla si to napsat o sobě?
Mimochodem, takový zářný talent na literaturu jako ty dělá překlepy v nadpisech, a to hned dva? I když chápu, někdo píše úžasné komentáře/básničky/povídky/etc. aniž by je po sobě musel číst...
Víš, chtěla jsem o Cimrmanovi říct, že mi místy přijde trochu únavný, pořád stejný a trapný(sice jsem ho neviděla komplet, ale ta trocha stačila), ale jak vidím tenhle tvůj komentář a ten u následující povídky, tak mi hned Cimrman přijde jako bezchybné dokonalé dílo.
PS: pokud se ti tenhle komentář bude zdát zbytečně nabroušený, tak je to kvůli událostem nedávným, které sis jistě svým geniálním postřehem odvodila z té básničky.

Traoný trpaný

(Alkena, 11. 3. 2008 17:23)

Jsi pitomá ŽE nechceš znát Cimrmana...mě naopak baví ehm...je vidět na jaké inteligenci jsešJinak básen je trapná...

Re:Fwd: aneb dochází mi fantazie

(Annie, 10. 3. 2008 22:04)

Já toho od tebe přebrala.. jen počkej, až i časem začnu přebírat i nápady:-D ne, to zatím nehrozí, myšlenek mám dost. Jen jak je zformulovat.
A Cimrmana neznám a znát nechci, všichni víme proč;-) (nebo každý, kdo to slyšel a měl postřeh)

Fwd: aneb mejly vivat!

(Viki, 10. 3. 2008 19:33)

To víš, no, těch pár let se někde musí podepsat... Nojo, nojo, je mi to jasný, tohle jsi zase ode mě přebrala ty, ne? Kritika, juchů! Přestávku. TO je fajn...Škoda že neznáš CImrmana... "přestávka!"

Re: aneb jděte do háje s novým nadpisem

(Annie, 10. 3. 2008 17:38)

Co? Ta Victory s úrovní a stylem ode mě něco přebírá? A ještě ke všemu zlozvyk? Teda, tomu se mi nechce věřit;-) Tak já už tu básničku viděla, ale abych ti jí mohla hezky zkritizovat. Už letím na novou povídku, vyhlašuju si přestávku a k evidenci se vracím až večer.

Nojo

(Viki, 10. 3. 2008 15:46)

No, to mám od tebe:-) Jo, jemi to jasný... z mý taky, koneckonců, taky ne. Jo, můžeš to zkusit! Myslím, že je to dost jasný... ale tak, básničky jsou na tohle nejlepší. City, pocity, nálady...ach jo, Bimbam, vrať se! Ta druhá tu časem bude, to aby se měli návštěvníci na co těšit, víš?;-)

Ach tak;-)

(Annie, 10. 3. 2008 13:27)

No jo, řeknu něco se školou a ty mě hned chytneš za slovo, co? Samozřejmě, tak to z mojí strany myšlený nebylo ;-) Tfm bimjab zl poj bsn zojf nej sfmasfech tf lbav jj stj t. To bych taky mohla něco napsat. A co ta durhá básnička? (já ti nedám pokoj;-)

Autor píše

(Viki, 10. 3. 2008 12:18)

To je dobře, škola základ života:-D
Ano, záměr to byl. Vzniklo to o hudebce a jfot pipab dju. Jj, překlep to byl, už je opravený. No, to je celkem záměr je taky... a i kdyby nebyl, tak jo:-)
A díky!:-)

Amatér píše

(Annie, 9. 3. 2008 20:18)

Takže, i když tomu vůbec nerozumím, zkusím si jen tak napsat kritiku - to víš, už se připravuju na ten volitelnej předmět ;-)
Nádherná báseň, poměrně aktuální k dnešní době(já v tom vidím i jednu hlubší myšlenku - byl to záměr?)Forma se mi líbíla, jenom k tomu poslední sloce dvě připomínky: to 'blesek' je překlep, nebo jak? Já bych tam viděla radši bleskem. A pak taková maličkost - v předposledním řádku pýchu a zlost oslovuješ, a v posledním o nich mluvíš ve třetí osobě. Působí to tam trochu jako časový odstup - i když to taky může být záměr. Pěkné dílo. Za jedna.