Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nastavení pro běžné situace dostupno

17. 3. 2009

 Nechávám se unášet. Může se to zdát jako cosi spontánního, ale já to provádím zásadně plánovitě a podle přesné osnovy. To si pustím hudbu a přečtu něco, co jsem psala dříve, za specifických okolností. A pak přikážu vzpomínkám: „Přijďte!“ A ony se nahrnou na běžící pás, který hází jednotlivé porce do mého vědomí.

 Léto a slunce, pohoda a odjezd na prázdniny. To byly dvě dávky. Dávky mám přesně odměřené, mohlo by mě to zahltit a to by pak nebylo ono. Vlastně jsem taková vzpomínková mašina, aspoň teda teď. Až se přepnu, tak budu zase výrobna aktivních nápadů, návrhů, idejí a starostí. Abych pravdu řekla, tak ty starosti se snažím co nejvíc omezovat, ale řekněme se ti na rovinu, poptávka je a bez nich to zkrátka nejde.

 Vlastně je to tak trochu absurdní. Teď přicházejí zážitky z jednotlivých výletů a já se vidím vody, ve vodě, na lodi, na suchu, v lese a v domě. Doma. Doma, to je nudné, přeskoč to. Error, už je to tady zas. Zasekla jsem se. Vypnu si hudbu a ustanu ve čtení, zamrkám a pětkrát se nadechu a vydechnu. Ok, teď už jsem v pohodě a sekci doma nechávám na pokoji, protože té mám teď zrovna po krk.

 Nechávat se unášet je docela pohodlná činnost. Rozhodně je to lepší než nějaká nuda, ta mi přetěžuje systémy, na nudu nejsem dobře disponovaná. Skoro vůbec, ona mi ničí nastavení. Raději jdu něco konzumovat. Nemyslím tím jíst, ale konzumovat slabomyslné filmy, laciné knihy, nebo nepovedená takzvaná umělecká díla. Amatérské výtvory, které moje předsudky předem hodnotí jako podřadné a kýče. No co, alespoň jenom zdegeneruju a nezkratuju. Protože to se taky stává a to je potom krize.

 Tak mi čas unášení se vypršel, kamarádi. Budu muset jít pryč a věnovat se výkonnějším činnostem. Ještě se ale raději restartuji, protože by opravdu mohlo dojít ke zkratu. Takhle nastartuju pracovní systém a odpočinkový vypnu. Mějte se, čas zábavy končí.

Information unavailable. System is restarting now.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

How to fritter away Google

(DavidZes, 26. 12. 2022 14:55)

That means you'll lead some supplemental features and press access to additional channels where you can forward movement visibility, without having to modify nous of some ornate, guide migration process. https://googlec5.com

Ano :-)

(Elfairy/Viki/no prostě autor, 24. 3. 2009 18:37)

Tak to je docela smůla! Ale pořád je to lepší než opačně, ačkoli jak se to vezme. Pokud si opačně vyložíš jako bezdůvodnou veselost z pesimismu, zas tak špatné to není :-)

optimismus?

(Bella, 23. 3. 2009 17:48)

Možná jo, poslední dobou jsem potimistická tak, že je to natolik nepřirozené, že mě z toho chytá bezdůvodný splín :D

Zajímavá interpretace!

(Elfairy/Viki/no prostě autor, 23. 3. 2009 16:23)

Anet: U tebe odpověď :-)
Bella: Tak takováhle interpretace mě vůbec nenapadla. Ale máš určitě pravdu! Já to myslela kriticky, tak, že vymizela vešekrá spontaneita a všechno nahradily stroje... je vidět, že jsi to četla v optimistickém rozpoložení! :-)

je to potřeba

(Bella, 22. 3. 2009 10:45)

Znám to.. Je to vážně třeba - každý den se přepnout, uklidnit se hudbou, poezií, příběhy, vzpomínkami.. Zajít si třeba do lesa.. Taková dodávka energie, aby systém pro běžné situace fungoval i další den, což? ;) Krmím Vlka.. Když to neudělám, hladoví, když hladoví trpí, když trpí je agresivní.. A vše je jen horší..

Čauky

(@net - Tvé SB, 20. 3. 2009 22:52)

Ahojky, chtěla jsem se jenom zeptat jak se máš? A co jinak? Co škola? Všechno OK?

No nazdar...

(Elfairy/Viki/no prostě autor, 20. 3. 2009 12:47)

Jasně, budu na to pamatovat, že tam máš vždycky nějaká ta data k snědku :-D

Nazdar Máňo

(Karel, 19. 3. 2009 18:05)

Tak až se azse někdy budeš nudit a přemejšlet, jakou snůškou kýčů a amatérskejch výtvorů se nakrmit, tak můžeš zabloudit ke mě na blog:-D