Jdi na obsah Jdi na menu
 


Amatérští spisovatelé dali hlavy dohromady

2. 9. 2008

 Začátek září znamená pro většinu začátek školy a pracovního roku, pro skupinu amatérských spisovatelů z literárního serveru Pište-Povídky.cz ale znamená toto období i začátek velkého projektu.

 A o čem je řeč? Jde o spolupráci mladých talentovaných lidí, kteří se rozhodli napsat společně román. A jak si to představují? Rozhodli se dát každé z postav individuální charakter, styl a povahu, tudíž každý z tvůrců příběhu píše za jednu postavu, takže tento román může dosáhnout neobyčejných kvalit právě díky tomu, že každá osobnost bude jedinečná, každý autor se bude moct doslova sžít se svojí fantastickou polovičkou a muž nebude nucen psát za ženu ani obráceně. „Každý máme jiné myšlenky a nápady a tudíž je šance, že z této povídky může vzniknout cosi dosud nového…“ prohlásil jeden z tvůrců projektu a také spoluautor.

 Ale teď už k dílu samotnému. Žánrově se román zatím dostal k psychologicky laděnému a hororu s nádechem prvků lovestory. To však zatím ještě není jisté, protože se dílo s názvem Praeceps sol (zapadající slunce) teprve vyvíjí. Děj se odehrává v plzeňské fakultní nemocnici v současném věku, takže znalost okolí i samotného místa děje přispívá k vyšší kvalitě díla, přesto se čtenář nebude muset prokousávat sáhodlouhým líčením.

 Zdánlivý problém pospojování všech kapitol by mohl spolupráci mírně narušovat stejně jako nedostatek času, ale tvůrci věří, že se jim podaří to překonat. „Jen to dobře vymyslet, aby se ty příběhy potom spojily. Takový propletenec,“ uvedl ve svých představách o projektu další z autorů. Takže se máme rozhodně na co těšit, protože něco takového tu dosud nebylo.

 Více informací a nejnovější kapitoly najdete na http://onlinestory.webnode.cz/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nejsem spisovatelka

(michaela, 31. 5. 2010 0:10)

hledam nekoho kdo si poslechne muj pribeh a napise ho.
sexywild@seznam.cz

Nadpis?

(Elfairy/Viki/no prostě autor, 12. 9. 2008 14:16)

Jo, čas a nervy, už se chystám. Čas bude a nervy snad taky. Pokud bude nálada, je všechno v suchu.
Anglická verze bude určitě skvělá! Tak ať se tvojí sestře sestře daří v překladu:-)

Nadpis

(Element, 7. 9. 2008 12:02)

Hlavně to Elfairy bude chtít spoustu času a hlavně i celkem dost nervů...Výdaje budou snad jen ty psychické :-)))
Dodatek: Pracujeme na anglické verzi...

Nojo, nadpis:-)

(Elfairy/Viki/no prostě autor, 4. 9. 2008 18:04)

Ano, taky jsem autorkou. A obtížné to určitě bude, zvlášť různé dialogy a podobně. BUde to chtít velké výdaje ode všech autorů, hodně kontaktu a spolupráce. Ale věřím,že to vyjde!
Děkujeme:-)

Ano, nadpis...

(Nymonyrya, 4. 9. 2008 17:07)

To znie dobre :), si jednym z tych autorou?
Nikdy som si nevedela moc dobre predstavit ako sa da s niekym pisat spolocny pribeh, musi to byt zlozite, hlavne ked je autorou este viac ako dvaja, ale vysledok bude zrejme hlavne o to zaujimavejsi, hlavne ked kazdy pise za jednu postavu.
V kazdom pripade drzim autorom palce, nech im to vyjde :)