Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hlídaný internet?

18. 6. 2008

Naprosto šokující události se dočkali autoři na jednom mladém nejmenovaném literárním serveru, který byl nedávno prodán a svěřen do rukou novému majiteli. Tato změna měla vést ke zdokonalování a další prosperitě již tak velmi perspektivního a vzkvétajícího projektu. Ale místo toho na všechny čekalo velmi nemilé překvapení.

Díky delší stagnaci na projektu a z dalších důvodů se jedna z autorek v diskusi, která je přístupná všem uživatelům, se všemi rozloučila se zprávou, že odchází. Pár lidí na tento příspěvek reagovalo, ale za pár hodin byly příspěvky smazány! Zcela bez důvodu a bez jakéhokoli vysvětlení pravděpodobně nový majitel příspěvky smazal. Dalších pár překvapených reakcí bylo také smazáno a poté se rozpoutala ostrá debata. Obviňování, ostrá kritika i další způsoby zvolili uživatelé k tomu, aby si vyžádali vysvětlení. Nový majitel si zřejmě neuvědomil, co smazáním příspěvků z diskuse způsobí.

Další příspěvky již smazány nebyly, ale někteří další uživatelé díky této události odešli a tento, donedávna ještě velmi perspektivní server, začíná ztrácet své mladé autory. Přežije? Těžko říct. Nyní záleží především na vlastníkovi projektu.

Uživatelé se dožadují vysvětlení, avšak to nepřichází. Nový majitel se zatím nijak neprojevil ani neozval a vzhledem k tomu, že kontakt na něj je nedostupný, se věc zatím nevysvětlila. Ale cenzura – to už jsme tu přece jednou měli. Dokonce pár desítek let. Vracíme se snad zpátky k socialismu?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář