Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kluci, holky, pojďte všichni, budeme psát fejeton!

19. 6. 2008

„Tak, děti, dnes si napíšeme fejeton!“ Hromadné hurá zaburácí třídou a žáci, dychtivi poznání, jen hltají slova svého vzdělavatele o tomto zákeřném útvaru. „Tak tedy předně, co je to fejeton? Definovat ho, to je téměř nemožné. A napsat… tak to je ještě těžší.“ Nadšení opadá, úsměvy zamrzají na rtech, ale důvěra v pevného vůdce na stupínku je neochvějná, stejně jako nadšení do tohoto nového slohu.

Papíry zašustí, tužky se naostří, mozky se rozjedou na plné obrátky. Každý touží napsat ten nejúžasnější, nejvtipnější a nejlepší fejeton. Vždyť psát fejetony, to je přece vášeň každého! Fejeton ovládl mysl celé třídy, tento slohový útvar se stal nejúžasnějším, jaký žáci kdy poznali. Božský a dokonalý!

Zvonění přetne úvahy a horečné přemýšlení a papíry se jen hrnou do náruče pedagogovy. Žáci, kteří do dneška neměli o fejetonu jediné ponětí, jsou vypuštěni ze školy domů a zcela jistě dnes večer každý sedne ke svému stolu a bude psát fejeton. Ten nejúžasnější útvar, který si oblíbili. A pokud ne, bude nad ním alespoň přemýšlet, nebo mu zavolá třikrát hurá. Pojďte všichni, budeme psát fejeton!

„Tak, děti, dnes si napíšeme esej!“ Hromadné hurá zaburácí třídou a žáci, až do dnešního dne všichni zcela zblázněni do fejetonů, si na něho už ani nevzpomenou. Toho večera totiž všichni doma večer budou si pro sebe psát ty nejúžasnější eseje…

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář