Jdi na obsah Jdi na menu
 


Píšem

11. 1. 2009

 „Hele, píšem?“

 „Píšem?“

 „Cože, my píšem?!“

 „Píšem!!!“

 Rozezní se povyk, všichni popadnou sešity a začnou v nich horečně listovat. Třídou se právě rozšířila nebezpečná davová psychóza. Z jedné nevinné otázky se vyklubala strašlivá hrozba!

 Student získal během svých let na škole značný odpor a strach ke slovesu „psáti“. Toto slovo, které známe jako nevinně umělecké či neškodně zaznamenávací, získalo jiného významu. A to velké hrozby – testu.

 A právě tato hrozba v kombinaci s davovým šílenstvím stává se metlou vyrovnané psychiky většiny studentů. Všichni si zuřivě opakují latinské pojmy, slovíčka, vzorečky a jiné nezbytnosti. Snaží se na poslední chvíli napravit to, co se nenaučili takzvaně „z hodiny na hodinu“. Naivnější pedagogové ještě těchto pár slov někdy zmíní, ti uvědomělejší to vzdají rovnou. Snaha o něco takového by se dala přirovnat ke snaze naučit včelu, aby plavala pod vodou a pozorovala mořské hvězdice.

 Zvoní. Šílenství se blíží k vrcholu. Učební látka hučí místností jako řev uragánu. Ozve se cvaknutí, popravčí vstupuje do třídy. Zatímco zapisuje do třídnice, studentům vyráží na čele ledový pot a začínají se jim třást prsty. V hlavách jim pulzuje to ohavné a výhrůžně škodolibé slovo „píšem“.

 Vyučující vstává a rozhlíží se po třídě, nadechuje se. O některé studenty se pokouší mrtvice, jiní propadají depresivním stavům…

 „Tak si otevřte sešity, pokračujeme ve výkladu.“

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Svatá pravda

(Liv, 16. 5. 2010 22:43)

Zeptám se kámošky:,,Píšem z matiky?" Ona neví, tak se zeptá dál a pak ostatní hned vyšilujou, že píšem a my nepíšem. Tohle stresování fakt nemám ráda :D

Dobrý!xD

(Jenni & Sayli, 19. 1. 2009 18:34)

Taky nesnáším testy takže jse chápu!xD

Kreslení

(Nimth (www.worldsanimal.blog.cz), 15. 1. 2009 18:51)

Já moc kreslit neumím, ani ten domeček jedním tahem:)Tohle jsem skoušela a docela se to povedlo.Je to už druhý takový výtvor a doufám, že ne poslední.Ke kreslení musím mít předlohu ale když budu chtít nakreslit psa nebo jiné zvíře tak se mi nepovede.Nevím proč mi draci jdou a jiné zvíře ne:(No draci mi taky nejdřív nešli tak jsem to skoušela dál a povedlo se, nikdy by se nemělo přestat skoušet.No ale ta trpělivost ta je hrozná:))

Dobře!

(Jenni & Sayli.Šílená dračí dvojkax)), 15. 1. 2009 18:44)

Tak jo!Já tě budu také navštěvovat!=)

Nadpis furt už!!

(Elfairy/Viki/no prostě autor, 15. 1. 2009 18:24)

Proxim: To si piš;-)
Pal: TO je přesně ono :-D
Nymonyrya: Člověk se tomu nevyhne tak jako tak. Ale když je možnost přepadovek, davy šílí...

Jak?

(Nimth (www.worldsanimal.blog.cz), 15. 1. 2009 14:48)

Jak to myslíš, že mám zajímavý styl kreslení?

Píšeme!... nadpis

(Nymonyrya, 13. 1. 2009 19:13)

No, tak aspoň v niečom je dobré, že termíni testou viem už od začiatku roka (len škoda, že tie testy sú na 100% a je to jediné čo človeku rozhodne o známke), neočakávaného slova "Píšeme!" sa nemusím báť. Ale zase, keď chce mať niekto nervy tak si nájde dôvod vždy- napríklad už mesiac vopred pred ohláseným testom :D.

Píšem!

(Pal Dragonees a Saf ^.^, 12. 1. 2009 20:48)

Tohle znám z vlastní zkušenosti ^.-
Píšem x)) ^.* Sloveso, které souvisí s psaním příběhů, ale jakmile vejdu do naší školy, vždykcy když ho někdy vysloví, zmocní se mě strach z toho, že doorpavdy píšem... *zamyslí se* Drakovy voi, my zítra PÍŠEM z občanky! *popadne sešit a začne se učit*
^.^

....

(Proxim, 11. 1. 2009 21:28)

Ne, tohle s fantasy nebo sci-fi nemá společného absolutně nic;-)