Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přezdívky

21. 6. 2008

    Přezdívky. Neznám smrtelníka v tomto světě, který by se nemohl pyšnit alespoň jednou. Ať už se jedná o monotónní šeď silně nenápaditých přízvisek či originální a neotřelá jména, každý nějakou, tu či onu, máme a nosíme po světě.

    Přezdívky vznikají z mnoha různých důvodů. Buď je to zkomolenina jména – a to se potom jedná o ony nezáživné Machy, Pechy, Luky… a podobně – nebo něčeho typického pro danou osobu. Většinou to bývá zvyk nebo vlastnost, kterými nás dotyčný děsně točí, tak se mu pomstíme nějakou tou šťavnatou přezdívkou a tou ho budeme ztrapňovat před okolím.

    Pomsta je sladká a je obrovské množství přezdívek, kterými se můžeme pomstít vskutku znamenitě. Volaného můžeme pak jen litovat…

    Přezdívky, na které jsme hrdí, těmi nás většinou nikdo nevolá. Ty, které se nám líbí, nikdy nebudou tak populární jako ty, kvůli kterým jsme na prvním stupni vyfasovali poznámku za praní. Je to pech, ale je to tak. A důvod? Prostý. Přezdívky, které se nám líbí, jsme si vymýšleli sami, kdežto těmi druhými nás poctil někdo jiný a ten si to teď užívá.

    Tak neváhejte a když vás někde osloví nějakou obzvlášť šťavnatou přezdívkou, vzpomeňte si na poznámku za praní na prvním stupni a radši mu taky nějakou věnujte! Bude rád.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář