Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sledovanost tv klesá! Na vině televize samy?

22. 5. 2008

Ano, je to tak. Navzdory stále novým a novým technologiím, televizním kanálům a možnostem, úsečka na grafu sledovanosti televize stále a vytrvale klesá. Generace dětí, které vychovávala televize, je dnes již dospělá a tudíž je i minulostí.

Ptáte se po důvodu? Je nabíledni. Dnešní dítě má nespočet jiných možností, než sedět před televizí. Počítače umožňují stahovat a sledovat filmy, kdykoli se nám zachce a nemusíme na ně čekat v televizi. Počítač nám nabízí internet, hry a spoustu dalších kratochvílí, aby nám ukradl náš volný čas a zabavil nás. Televize se stává zastaralou a nevyhovující, s nedostatkem komfortu a zajímavých nabídek.

Samozřejmě, sledovanost televize záleží na spoustě dalších okolností. Například o Vánocích je vůbec nejvyšší z celého roku, zatímco ve slunečných letních dnech je naopak nejnižší. Svoji roli také hraje denní či noční doba. Přesto se televizní manažeři do budoucna radovat příliš nebudou, pokles sledovanosti za poslední roky byl zaznamenán asi o třetinu.

 

Graf sledovanosti televize v posledních letech

Obrazek


 Dalším faktorem je velké množství televizních stanic. Divák, který vlastní kabelovou televizi, má na výběr z mnoha desítek kanálů, které stále přibývají. Není tedy divu, že i největší televizní stanice zaznamenávají pokles. Na sledovanosti televize ale závisí i zisky z reklam, takže zůstává otázkou, zda se televizní reklamy stále ještě budou do budoucna vyplácet.

Avšak za pokles si mohou i televizní stanice samy, protože divákovi toho nemají moc co nabídnout. Nabízejí původní televizní seriály a další, které diváka již nezaujmou. Na druhou stranu například díky novému formátu programů, jako například reality show, sledovanost vzrostla. Tudíž je na televizních stanicích, co poskytnou divákům a zda bude dál sledovanost klesat, nebo naopak.

 Záleží tedy, co nabídnou stanice divákům letos na podzim. Všechny televize už chystají lákadla, která diváky k televizi přitáhnou, tak se nechme překvapit!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

No asi jo

(Viki, 23. 5. 2008 14:23)

Vysvědčení se bude rozdávat přiléhavě v pátek 13. června. No snad to přísloví o smůle aspoň na to vysvědčení prolomím:-)

Ten je povinny??

(cikkyy (www.cikkyy.blog.cz), 22. 5. 2008 17:25)

Dííík:)
To vam zavidim, ze koncite uz v pulce cervna, se mate!!!! A kdy dostanete vysvedceni??