Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moi, je suis...

15. 12. 2007

Jméno mé zní Marie a nosím ho už dvacet tři let. Třiadvacet dlouhých let, z nichž pět padlo na základní školu, osm na gymnázium a čtyři na univerzitu.
 

Malá a hubená bytost se světle hnědými vlnitýmy vlasy, velkýma zelenošedýma očima a nepřeslechnutelným altem. Má o pár IQ bodů víc, než by jí bylo milé, a to nezávisle na tom, co si o takových věcech jako IQ myslí. Její povaha je příliš komplikovaná a proměnlivá, než aby bylo možno ji nějak stručně a výstižně charakterizovat. Potřebujete-li škatulky, pak snad jedině INFJ.

Žije krásou umění a hloubkou poznání. Studuje, miluje četbu, filosofii a diskuse. Hraje na housle, zpívá, tančí a hudba, míněna vážná hudba, pro ni znamená mnoho. Je těžký frankofil se zvláštní vášní pro britskou angličtinu a Anglii devatenáctého století, zabývá se literaturou, krásnými filmy, sémiotikou, literární teorií a lingvistikou. Nedá dopustit na filosofii existence a existencialismus a miluje Sørena Kierkegaarda (pro neznalé - je to geniální, a tedy dosti potrhlý Dán, který žil v první polovině devatenáctého století těmi nejušlechtilejšími myšlenkami a vizemi, jaké si jen lze představit). Obklopuje ji nezaměnitelná aura šprtství, preciznosti, dochvilnosti a perfekcionismu.

Je to romantička s estétskými sklony, která se ráda jen tak prochází v přírodě, poslouchá ptačí zpěv, čichá ke květinám a kochá se. U dojemných filmů roní slzy a za dlouhých podzimních večerů zapaluje svíčky. Často si nahlas zpívá nebo píská, obléká se do pestrých barev a když je možnost, jezdí po zábradlí nebo alespoň chodí po obrubníku. Ráda je obklopená krásnými věcmi, pořádkem, klidem, smíchem a známými lidmi.

A nakonec: vlastně vůbec neví, jak působí na druhé lidi.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Sen

(mixie, 19. 2. 2008 16:21)

máme stejný sen, taky bych chtěla na žurnalistiku... jen poslední dobou mám strach, zda na to opravdu mám, ale to je vedlejší...:)jinak moc pěkný stránky! oproti tobě je moje rodina směčně maličká (a navíc rozhádaná). Jen mě pobavilo, že většinou se píše: "Jé, my dvě jsme úplně stejné!" Ale já napíšu: "Jé, my jsme skoro úplně jiné!" :))