Jdi na obsah Jdi na menu
 


V zemi jednorožců

1. 12. 2007
Hilary, Janet a Winnifred pocházejí z vesnice, v jejímž okolí se nachází velké neprozkoumané a divoké hvozdy. Jednoho dne se začnou okolo tří kamarádek dít události, které si vyžádají pozornost.
Začíná to nevídanou bouřkou, která přijde zcela náhle a beze stop odejde. Později se dozvídají, že to bylo znamení přicházejících událostí. Dále objevují svoje nečekané schopnosti. Janet dokáže vyskočit i několik metrů vysoko, Winifred dokáže tvořit neviditelné silové štíty.
Věci dostanou spád když se na vesnici přistěhují dvě dvojice dvojčat-Jane s Jenniffer a Monica s Mary. Z původně nepřátelských obyvatelek vesnice se stávají kamarádky a Jane spatří jednorožce popásajícího se v lese. Posléze zjistí, že Jane dokáže neuvěřitelně rychle běhat, Jenniffer se dokáže udělat neviditelnou, Mary ovládá levitaci a Monica telepatii. Jednoho dne se ale projeví i schopnosti Hilary-dokáže komunikovat s jednorožcem, který ji dopraví do paralelního světa,Kontinent, do nějž vede brána z lesů okolo vesnice. Sněhobílá klisna jednorožce se stříbrnými žíněmi se jmenuje Angelinaen a dává Hilary Kámen jednorožce, který dává dívce titul Paní jednorožce. Tak se Hilary, jmenovaná Elendiaen setkává s Elron, Aranem a Giltonem, Pány jednorožců na celém Kontinentě, elfy, se kterými se seznámí prostřednictvím malé elfky Vai i jejich příbuzné. Poznává všechny rasy žijící na kontinentě, včetně čarodějů, kouzelníků a Obyvatel Hradu. Společně se svými kamarádkami cestují po Kontinentě a poznávají ho.
Ale není jim přán klid. Nepřítel se v pohybu a jeho poslové, smrtící opeření a téměř nesmrtelní hietani, útočí na poklidné obyvatle Kontinentu. Jenniffer je unesena jedním z poslů nepřítele, ale neměla to být ona. Měla to být její sestra Jane, koho měli unést, protože se dozvěděla tajemství o poloze nepřátel. A tak se všichni vydávají k Ostrovu sousedícího s Kontinentem. Natani, napůl lidé a napůl ptáci, je donesou až k pobřeží, ale dál již nemohou. První, na koho narazí, jsou temní elfové, o kterých Elendiaen nic netuší. Ale díky Angelinaen jim uniknou a vydávají se dál. Pod vedením Monicy, která Jenniffer cítí, postupují vpřed.
Ale Jenniffer nezůstává pozadu. Dozví se, že byla zaměněna s Jane a ze zajetí pod rouškou neviditelnosti uprchne. Vydává se pryč, neví kam. Neviditelnost jí umožňuje skrývat se, přestože neví, kam jde.
Ale temní elfové nebyli jedinou překážkou. Elendiaen upadne do pasti a jediný, kdo vyvázne, je Monica, která ji odmítla následovat. Když zjistí, že její přátelé zmizeli, vydává se na pouť za Jenniffer sama.
Ale Elendiaen není ještě zcela bez šancí. Posílá Angelinae ven, protože ví, že je to její jediná naděje. Moc Pánů jednorožců na Ostrově je téměř nulová. Angelinaen uprchne a podaří se jí osvobodit i zbytek skupiny. Ale ani tady se jim to nepodaří zcela. Janet je znovu zajata a z celé skupiny zbývá již jen Angelinaen, Elendiaen, Winifred, Mary a Jane. Všichni vidí, že jejich jediná šance spočívá v Monice, kterou se vydají hledat, protože bez její pomoci by nikdy Janet v podzemních katakombách nenašly.
Monica zatím hledá Jenniffer, se kterou se po čase opravdus setkává. Ale je zde další komplikace. Monice cosi ruší schopnosti. Jakoby Jenniffer vyrušila její telepatii, vydávají se naslepo zpět a doufají, že potkají Elendiaen.
Angelinaen vede celou skupinu k centru, ve kterém prý je Jenniffer. Netuší, že Jenniffer i Monica, jsou již na cestě zpět. Zatím je Janet ve vězení a nedaří se jí uprchnout. Nepřítel shromažďuje síly a chystá se k útoku na Kontinent, kterému hrozí vážné nebezpečí a občanská válka.
Elendiaen doráží k nepřátelskému centru, zatímco Jenniffer a Monica se dostávají opět tam, kde může Monica používat svoje chopnosti. Ale v okruhu okolo nepřátel nic necítí, tudíž neví, kde je Elendiaen. Podaří se jim ale usvobodit Janet. Jejich jediná šance teď je dostat se co nejdál od nepřítele a přivolat pomoc.
Angelinaen a ostatní marně pátrají po Jenniffer, až konečně z událostí okolo pochopí, že dívka uprchla. Tady se ze scény ztrácí i Angelinaen, která zmizí kdesi uprostřed nepřátelské pevnosti a již se nevrátí. Zbylé čtyři dívky váhají, zda-li opustit klisnu nebo ne. Nakonec se rozhodnou k návratu, protože kdyby se vydaly klisnu zachránit, skončily by v pevnosti pravděpodoně všechny.
V této době se Monia, Janet a Jenny dostávají k pobřeží Ostrova a volají telepaticky o pomoc. Právě ve stejné době se nepřítel rozhodně udeřit. Obrovská vojska pochodují směrem k pobřeží, kde jsou všechny tři dívky.
Ale Elron slyšela Monicu a její volání a vyráží v čele útoku vojska Kontinentu. Na pobřeží se odehrává bitva, která zachraňuje životy tří dívek, které by neměly kam před vojsky uprchnout. Elendiaen doráží ke konci bitvy, kde se obejvuje i Angelinaen, která obětuje pro svou paní život. Kámen jednorožce ztrácí sílu a Elendiaen již nemá svou milovanou klisnu ani moc, kterou získala. V bitvě umírá Aran, zachraňující Elron život. Ta ho však obětuje i se svou klisnou pro úspěch vojsk Kontinentu.
Příběh končí obnovením a uzavřením Bran Kontinentu, zničením ostrova a znovushledáním hlavních hrdinek, nyní již bez Elron, Angelinaen a Arana.
Hilary se již nemůže dostat na Kontinent a to jediné, co jí zbylo, je Kámen jednorožce, ze kterého se opět stal obyčejný žulový kámen, ze kterého byl na začátku příběhu proměněn. "Ale už navždy jí bude připomínat Angelinae, nejlepší přítelkyni, která jí zachránila život. "Sbohem", zašeptala Hilary, položila žulový kámen na stolek, zadívala se ven a trošku posmutněle se usmála. Na okno dopadla sprška štěrku a venku se ozval Janetin dobře známý hlas. "Dělej, čekáme na tebe!" Hilary se usmála. Janet se stále ještě nenaučila hvízdat. Rezignovaně zavrtěla hlavou, naposledy se podívala na žulový kámen a vyběhla ze svého pokoje, za Janet, která na ni už čekala."
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vlastní "pokusy"

(Liv, 3. 11. 2010 20:10)

Moc se mi líbí, jak píšeš a přála bych si mít taky takovou "trpělivost". Píšu taky ráda, ale nikdy nezůstanu u toho, co začnu psát, protože najednou na mě ty nápady začnou útočit :D a já nikdy nedokončím nebo aspoň podle původního plánu nedokončím, co jsem začala a potom mi z toho vyplývá několik příběhu zakomponovaných do sebe, a tím pádem to ztrácí celkový efekt, což mě potom krapet naštve, nechám to být a mám v seznamu další nedokončenej příběh :) Snad se někdy odhodlám a dočkám se THE END :D

horor

(polandia, 12. 8. 2010 13:47)

chci horory

Díky!

(Viki, 11. 4. 2008 20:27)

Děkuju! Toto není povídka, je to děj mojí nedodělané knížky:-) Ale nevadí, jsem moc ráda, že se ti tu líbí!

HEZKYYY

(cikkyy (www.cikkyy.blog.cz), 11. 4. 2008 17:02)

Ahojda tak jsem se šla juknout na tvý stránky a máš je fakt pěkný:) Zrovna se chystám si přečíst tu povídku,ale už nemám čásek takže určo příště:))