Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květiny o lidech

19. 8. 2008
    Víte, lidé jsou zvláštní. Těžko říct, čemu se na nich nejvíc divím. Neustále spěchají, pořád někam chodí, hledají… Já nevím, co je na nich tak neuvěřitelného, prostě mě fascinují. I když jsem jen obyčejná květina, která se neumí pohybovat a všichni mě zavrhují jako méněcennou, tak vám tady teď sděluji, jak mě šokujete a že vás vlastně obdivuji…
    Já se spokojuji s několika okvětními lístky, které si každé ráno urovnám, ale lidé se češou a tráví tím spoustu času. A prý i něčeho, čemu říkají peníze. Nevím, co to je, ale asi něco hrozně důležitého, lidé o tom pořád mluví. Takže předpokládám, že to nutně potřebují k životu. Hm, já to k životu nepotřebuji, jsem jen obyčejná květina, jakých je stejných všude spousta.
    Lidé jsou taky stejní, ačkoli se mění sezónně. Jednou jsou všichni blonďatí a s brýlemi, pak zase ne… je to zvláštní! Páni, být tak jedním z nich a moct jít, kam chci… jsou tak velcí, určitě umí i létat a dělat spoustu jiných věcí! Já tady rostu a jsem pořád maličká a pořád tady, na jednom místě… co na tom, že si povídám s včelami a motýli, to přece určitě oni umí taky!
    A taky jezdí v takových divných krabicích, jsou tak rychlí! Ach… Kdybych byla jedním z nich, rozběhla bych se do luk a běžela bych stále dál, do nekonečných krajin, kde bych mohla utíkat za motýly a ptáky, pozorovat zvířata a zaplétat si vlasy. Povídala bych si s ostatními o životě, jak je krásný a neměla bych žádné starosti. Zpívala bych písně a tančila bych, cítila vítr a kapky deště společně se slunečními paprsky v tvářích…
    Ale já jsem jen květina, která nedokáže věci jako oni. Neumím odhazovat věci do trávy jako oni, mluvit do krabiček, převlékat se a měnit barvu, pohybovat se, nedokážu zpívat, nikdy nebudu moct být jako oni. Ach, jsou tak zvláštní! Vám se to tak nezdá?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kohoutek - to je dobrý!

(Elfairy/Viki/no prostě autor, 4. 9. 2008 18:11)

Vodovodní kohoutek je rozhodně zajímavější, než kytka:-) A úspěch - myslím - to zaručeně sklidilo.
Díky:-)

květino,

(Delancey, 31. 8. 2008 12:20)

moc pěkné. hrozně mi to připomíná povídku/sloh, který jsem psala na olypiádu z češtiny. psala jsem to z pohledu kohoutků u umyvadla. divné? možná, ale sklidilo to úspěch.

kdyby si však přečetli toto, nejspíš by mojí práci hodili zmuchlanou do koše.

Kdo napíše nej nadpis vyhrál!:-D

(Elfairy/Viki/no prostě autor, 20. 8. 2008 17:29)

Díky:-) Myslím, že tohle asi nebude povídka, spíš takové zamyšlení, proto je to taky v téhle kategorii, ale jsem ráda, že se ti moje tvorba lídí a hlavně že ji čteš! Děkuji!

Nadpis... ehm... "Květiny o lidech" xD

(Pal Dragonees, 20. 8. 2008 12:06)

Moc zajímavé, jako ovšem všechny Tvé povídky.
Květiny o lidech - to je moc zajímavé téma a Tobě se ho podařilo ztvárnit přímo mistrovsky... gratuluji =)