Jdi na obsah Jdi na menu
 


Narozeniny

10. 8. 2008

10.8. - toť velké výroční datum. Slavím narozeniny a stejně tak i můj web! Zatímco já jsem se ale narodila v roce 1992, Fantasmagoria loni - tedy léta páně 2007. Za ten rok se toho tu objevilo hodně, přišlo sem hodně lidí, přichystali mi různá překvapení a to jak kladná tak záporná.
Je to zvláštní, ale většina lidí si dělá stránky a blogy, aby unikli od reality. Fantasmagoria tak může vypadat taky. Ale není to uzavřený svět na izolaci od skutečného světa, naopak. Je podáním mého vlastního reálného života, ze kterého rozhodně utíkat nechci, protože je krásný. Smutek i štěstí jdou ruku v ruce a za mraky vždycky přijde slunce, po dešti duha. Zde lze utéct od reality, ale jen zdánlivě, protože tu stále je její obraz a i kdyby byl sebelépe zamaskovaný, nikdy nezmizí.
Můžu vám říct, vám, kteří toto teď čtete (nebojte se, já vím, že někdo to číst bude), že jsem pravděpodobně nejšťastnější člověk pod Sluncem. V podstatě od svých... jedenácti let? Přibližně. Je to neuvěřitelné, ale je to tak. Jdu neustále nahoru, žádný větší pád jsem ještě nezažila. A Fantasmagoria je odrazem mojí duše, přestože spíš těch mraků a smutků. Štěstí je jen slovo a nelze ho vyjádřit tak, aby bylo pochopitelné a bylo pochopeno. Létání v oblacích, paprsky na tváří, barvy motýlích křídel... je všude, ale nikdo ho nevidí. Proto je zde tolik pesimistických a msutných věcí. Štěstím žiju, ale smutek prožívám. Ten lze vyjádřit, protože ho zažil každý.
K narozeninám jsem dostala krásné dárky, Fantasmagoria by taky měla pocítit, že je jí jeden rok. Možná to pocítí, možná ne. Vyčkejte času a dočkáte se.
Možná se ptáte, proč se vyjadřuju v náznacích? Na to vám odpovědět nedokážu. Přeji vám ale, abyste dokázali být šťastní jako já. Není nic krásnějšího...
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

vše nejlepší, jak jinak :)

(Delancey, 18. 8. 2008 15:36)

Ahojky Viki, nejprve bych chtěla napsat že to byl moc krásně napsaný článek a pak samozřejmě popřát.

Vše nejlepší a hodně zdraví Tobě, a Fantasmagorii aby měla stále dost čitatelů a místo v srdcích těch, co jí čtou :)

Merci beacoup...

(Elfairy/Viki/no prostě autor, 13. 8. 2008 19:14)

Díky moc! A já zas doufám, že Elerminia:-)

Nadpis... no... vše nejlepší =)

(Pal Dragonees, 13. 8. 2008 10:13)

Tak to vážně moc gratuluji - Tobě i Tvému blogu =).
Doufám, že Fantasmagoria tu bude ještě hodně dlouhých let...

:-)

(Elfairy/Viki/no prostě autor, 12. 8. 2008 10:02)

Taky díky:-) Hlavně ne žádnou myš nebo tak, klidně nějakou maloukravinku, taky potěší...;-)

Všechno nejlepší

(Proxim, 11. 8. 2008 22:38)

Budu opakovat - ale všchno nejlepší... a časem ti i něco dám;-)

Děkuju!

(Elfairy/Viki/no prostě autor, 11. 8. 2008 18:58)

Díky za tvou přízeň i tvůj čas!:-)

Vsetko najlepsie

(Nymonyrya, 11. 8. 2008 14:11)

Tak vsetko najlepsie! Tebe aj tejto stranke :). A dufam, ze sa fantasmagoria dozije este mnoho dalsich takychto peknych datumov :).